Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligersorganisaties

Vrijwilligersorganisatie nemen een belangrijke plaats in binnen de Harderwijkse samenleving. Naast de online trainingen voor vrijwilligers bieden wij vanaf 1 maart 2021 ook online trainingen aan voor vrijwilligersorganisaties. Hiervoor mogen we gebruik maken van de trainingen van de VCA, de Vrijwilligerscentrale Amsterdam.

Online trainingen

De vier online trainingen vanuit de Vrijwilligerscentrale Amsterdam zijn: 

  • Begeleiden van vrijwilligers;
  • Maak je eigen Social mediaplan;
  • Vrijwilligers werven;
  • Een vrijwilligersbeleid in 10 stappen.

Hieronder lees je wat de verschillende trainingen inhouden en staan de linkjes naar de website van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam. De trainingen zijn gratis. Voordat je de trainingen kunt doorlopen, wordt er gevraagd om een account aan te maken.

Begeleiden van vrijwilligers

Begeleiden van vrijwilligers

Je krijgt inzicht in de motivatie en typeringen van vrijwilligers en wat jouw stijl van begeleiden is. Je leert wat de verschillende vrijwilligers nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. En daarmee te zorgen voor binding. Andere onderwerpen zijn de loopbaan van de vrijwilliger en het voeren van kennismakingsgesprekken, voortgangs-, slechtnieuws- en exitgesprekken.

Klik hier voor het starten van de training
Maak je eigen Sociale mediaplan

Maak je eigen Sociale mediaplan

Deze online training gaat over het gebruik van social media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties voor verschillende doeleinden. Heb je het idee dat jullie organisatie meer zou kunnen profiteren van sociale media? Met deze training bouw je aan een helder en realistisch plan om sociale media voor jullie organisatie te laten werken!

Klik hier voor het starten van de training
Vrijwilligers werven

Vrijwilligers werven

Vrijwilligers vinden die je willen helpen bij jouw activiteiten gaat niet vanzelf. Hoe bereik je de juiste mensen? Hoe maak je hen enthousiast? Met deze training leer je hoe je succesvol te werk gaat.

Klik hier voor het starten van de training
Vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Vrijwilligersbeleid verschaft duidelijkheid aan alle betrokkenen binnen de organisatie hoe het vrijwilligerswerk in georganiseerd. Deze module helpt je stapsgewijs bij het maken van een vrijwilligersbeleid.

Klik hier voor het starten van de training

Contactgegevens Servicepunt Vrijwilligerswerk

Voor vragen en/of ondersteuning over de trainingen kun je contact opnemen met Esmee en Aleja van het Servicepunt Vrijwilligerswerk

Esmee en Aleja zijn bereikbaar via het emailadres vrijwilligerswerk@zorgdat.nl en telefonisch via:

Esmee: 06-39035022  Aleja: 06-51636360


Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken