Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers

Ben je als vrijwilliger actief in de gemeente Harderwijk? Wij vinden het belangrijk je je werk goed kunt doen. En dat je andere mensen op de juiste manier kunt ondersteunen.

Daarom biedt het Servicepunt Vrijwilligerswerk deskundigheidsbevordering. In de vorm van trainingen en cursussen die bijdragen aan kwaliteitsverbetering.

Deskundigheidsbevordering

In samenwerking met Humanitas en Stichting Ontmoeting bieden wij verschillende online trainingen aan. De trainingen zijn laagdrempelig en duren ongeveer 30 minuten.

Training 1: Rouwen in coronatijd

Training 1: Rouwen in coronatijd

Het coronavirus en de bijbehorende maatregelen heeft ons leven overhoop gegooid. Ook wanneer iemand overlijdt verloopt alles anders. Wil jij iemand in jouw omgeving steunen? Volg dan deze training.

Klik hier voor de training ‘Rouwen in coronatijd’.
Training 2: Eenzaamheid

Training 2: Eenzaamheid

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen.

Klik hier voor de training ‘Eenzaamheid’.
Training 3: stress

Training 3: stress

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training.

Klik hier voor de training ‘Stress’.
Training 4: Grenzen stellen

Training 4: Grenzen stellen

Heb je ook wel eens moeite met nee zeggen? Tijdens het doen van vrijwilligerswerk word je wel eens overvraagd. Het kan lastig zijn om nee te zeggen. Deze training helpt om je grenzen te herkennen, te bespreken en te bewaken.

Klik hier voor de training ‘Grenzen stellen’.
Training 5: Omgaan met emoties

Training 5: Omgaan met emoties

In deze training krijg je handvatten aangeboden die je kunnen helpen in het omgang met verschillende emoties.

Klik hier voor de training ‘Omgaan met emoties’.
Training 6: De kracht van een goed gesprek

Training 6: De kracht van een goed gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Klik hier voor de training ‘De kracht van een goed gesprek’.
Nog geen account?
Schrijf je binnen 2 minuten in!
Account aanmaken